DHP2017 - D Resort

Šibensko – kninska županija, kolijevka zaštićenog Drniškog pršuta,  domaćin je ovogodišnjih „Dana Hrvatskog pršuta“. Stručni i poslovni skup održat će se u Šibeniku, 21. i 22. travnja, u D-resortu, jednom od najatraktivnijih novoizgrađenih hotela na Jadranu.

Ovogodišnja tema je „Turizam kao kanal prodaje“. Želja organizatora je uključiti u raspravu ugostitelje, hotelijere i trgovce s ciljem unapređenja suradnje i povećanja prodaje. Poznato je da Istarski, Krčki, Dalmatinski i Drniški pršut spadaju među naše najatraktivnije delicije s velikim tržišnim potencijalom. Ipak, unatoč rastu proizvodnje, sve većoj kvaliteti pa i činjenici da su pršutarski brendovi zaštićeni na EU tržištu, još uvijek se velik dio ponude temelji na uvoznim zamjenskim proizvodima. Tijekom skupa bit će održan okrugli stol s dionicima u lancu ponude, te će se kroz dijalog pokušati naći zajednički jezik i uspostaviti snažnija suradnja na obostrano zadovoljstvo.

DHP2017

Na skupu će biti predstavljeni različiti načini posluživanja, prezentacije i recepti za pripravu jela u ugostiteljstvu. Domaći pršut igra sve veću ulogu u kreiranju jedinstvene i prepoznatljive gastronomske turističke ponude. Dodavanjem pršuta u mesna jela, rižote, fritaje, paštete, pogačice i druge specijalitete, kreira se ponuda s dodanom vrijednošću i jedinstveno gastronomsko iskustvo sa snažnim domaćim pečatom.

Certifikacija, zaštita, standardizacija, podizanje kvalitete i financiranje proizvodnje stalne su teme ove manifestacije, koje će biti obrađene kroz predavanja stručnjaka i predstavnika institucija. Paralelno sa stručnim skupom održavat će se i prezentacijski dio otvoren za poslovne partnere, ugostitelje, hotelijere, trgovce i širu javnost. Bit će to sjajna prilika uoči početka turističke sezone za sklapanje poslovne suradnje. U okviru manifestacije bit će provedeno i ocjenjivanje certificiranih proizvoda s oznakama Drniškog, Dalmatinskog, Istarskog i Krčkog pršuta, a kako to obično biva u ovakvim prilikama, posjetitelji će moći i degustirati delicije nagrađenih proizvođača.

DHP2017 - 2

Dani Hrvatskog pršuta organiziraju se uz potporu Šibensko – kninske županije, a pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede RH