Program DHP2017

Treći nacionalni “Dani Hrvatskog prošuta”, stručni i poslovni skup, održavaju se 21. i 22. travnja u hotelu D-resort u Šibeniku. Tom prigodom u Šibeniku će se okupiti tridesetak certificiranih proizvođača zaštićenog Drniškog, Dalmatinskog, Krčkog i Istarskog pršuta.

Manifestacija će biti otvorena za javnost što je idealna prilika za sve Šibenčane i goste Šibenika da provedu ugodan vikend u jednom od najljepših novoizgrađenih hotela na jadranskoj obali, uz jedan od naših najatraktivnijih gastronomskih proizvoda. Kroz prezentacije, degustacije, radionice i panel rasprave, posjetitelji će moći uočiti razliku među pršutima pojedinih regija, ali i naučiti nešto više o našim zaštićenim brendovima. Uz predavanja i radionice namijenjene prvenstveno proizvođačima pršuta, organizatori su pripremili i panel raspravu “Turizam kao kanal prodaje certificiranih pršuta” na kojem se očekuje sudjelovanje ugostitelja, hotelijera i predstavnika turističkih agencija.

Pršut kao predjelo, glavno jelo i… slatki desert?
Posebno atraktivna bit će prezentacija jela s dodatkom pršuta koja će trajati tijekom cijele manifestacije. Posjetitelji će moći degustirati i na licu mjesta saznati način pripreme čitavog niza delicija, te okusiti kako se pršut “ljubi” sa zelenim rezancima, bademom, šparogama, soparnikom i drugim namrinicama.  Kao posebno iznenađenje, posjetitelji će moći kušati i neobičnu “Drnišku slatku pitu” – slatki kolač s pršutom.

Dani Hrvatskog pršuta organiziraju se uz potporu Šibensko – kninske županije i Turističke zajednice Grada Šibenika, a pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, gđe. Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske gospodarske komore.